Adres: Bateweg 16a, 2481AN Woubrugge - Telefoon: 0172 519 277

Het taboe van een slechte adem

Deinst u wel eens terug omdat uw gesprekspartner uit zijn of haar mond ruikt? En durft u dit dan ook aan uw gesprekspartner te melden? Als je dit zo rechtstreeks aan iemand vraagt, wordt over het algemeen gezegd: ‘Nee hoor, ik zou niet durven’.

Hoe kom je aan een slechte adem?
In verreweg de meeste gevallen ligt de oorzaak van de slechte adem echter in de mond. Door óf een tandvleesontsteking (herkenbaar aan bloedend tandvlees) óf een tongcoating (bacteriën vooral op het achterste gedeelte van de tong). En daar is wat aan te doen.

Wat kan de mondhygiënist betekenen?

De mondhygiënist, de HBO-opgeleide professional in preventieve mondzorg, kan dit probleem, dat vaak ook een psychische component heeft, samen met de cliënt aanpakken. In het geval van tandvleesproblemen kan er een behandeling gestart worden om dit te verhelpen. In geval van tongcoating zal veel aandacht worden besteed aan de tonghygiëne. In zeer ernstige gevallen kan ook worden verwezen naar een speciaal halitosespreekuur.
Een gezonde mond is niet alleen belangrijk als het gaat om de mondgeur, maar is ook van belang voor de algemene gezondheid. Zo is bekend dat er een relatie is tussen mondgezondheid en bijv. diabetes en hart- en vaatziekten. Redenen genoeg om de mond heel erg goed te verzorgen en een mondhygiënist te bezoeken.

De mondhygiënist werkt op dinsdag heel de dag en vrijdag ochtend.

U kunt zelf een afspraak maken of overleggen met de tandarts.